Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, () - KIRIKKALE'de bazı sivil toplum örgütü üyeleri siyasi partilerin temsilcileri, Ankara'daki terör saldırısını protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, kendilerinin analar ağlamasın, bebekler kıyıya vurmasın, barış ve kardeşlik olsun, kimse ölmesin diye büyük bir barış çığlığı başlatmak için Ankara'ya yola çıktıklarını söyledi.
Geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan basın açıklamasında, meydanda toplananlar 'Susma, barış hemen şimdi' sloganı attılar. Patlamanın olduğu anda olay yerinde olduğunu belirten emekli öğretmen Mehmet Vapur, "Kelimelere dökmek zor. Patlamadan uzak bir yerde olmamıza rağmen olay yerine giderek yaralanan vatandaşlarımıza yardımcı olduk" dedi.
Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi:
"10 Ekim'de düzenlenen emek, barış ve demokrasi mitingi için kamu emekçilerinin, işçilerin haklarını, özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, saray saltanatı uğruna dökülen kanlara 'dur' demek, savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştük. Savaşa inat, barışa hemen şimdi demek için gelmiştik. Ülkemizde ölüm haberlerinin sıradanlaştırmaya çalışıldığı bir süreçte hiçbir yurttaşımızın ölümüne tahammülümüzün kalmadığını haykırmak ve 'barış' demek için Ankara'da idik.Türkiye'nin göbeğinde Ankara Garı önünde binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombaları. Canlarımızı aldılar aramızdan, canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, çocuklarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Acımız büyük, yaralarımız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz."
FOTOĞRAFLI