SAMSUN (AA) - Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından ikincisi düzenlenen Samut Dede Hıdırellez Festivali yoğun ilgi gördü.

Havza'ya Bağlı Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkisinde kutlanan festivale, Kaymakam Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ak Parti Milletvekili adayları Hasan Basri Kurt, Ahmet Demircan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, CHP Milletvekili adayı Kemal Zeybek, MHP Milletvekili adayı Osman Teber, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı (İSDEF) Fikret Bıyık, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör, Samut Dede Festivalinin 450 yıllık bir gelenek olduğuna değinerek, "Bu geleneğimizin yaşatılmasında desteği olanlara teşekkür ederim. İnşallah bir daha ki yıl festivalimizi iki gün olarak düzenleyeceğiz" dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise Samut Dede Festivali'nin Havza ve Kavak’ın ortak değeri olduğunu belirterek, "İnşallah bu ortak değerlerimiz olan festivale elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise "Festivalimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Köklü bir geçmişi olan festivalimizi en iyi şekilde kutlamak için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Tüm halkımızı 25 Mayıs Festivallerimize davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz , Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve AK Parti Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt  tarafından keşkek dağıtımı gerçekleştirildi.

Festival yağlı güreş, çeşitli yarışmalar ve konserler ile devam etti.