Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu’na katıldı.
Muğla’da düzenlenen ve yaklaşık 80 ülkenin katılımıyla gerçekleşen sempozyumun bu yıl Türkiye’de yapılması, ülkemizin deniz kaplumbağaları ile ilgili sergilediği bilimsel yaklaşımı ve sosyal hassasiyeti ortaya koymak açısından da memnuniyetle karşılandı.
Birçok uluslararası ve ulusal kurum, kuruluş yetkililerinin katılımı ve konuşmaları ile bilimsel çalışmalara destek verdiği sempozyumda, Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yakup Kaska’nın başkanlığında ’Misafirperverlik, Medeniyetler Köprüsü ve Çocuk’ teması işlendi.
Sempozyumda Akdeniz, Afrika, Latin Amerika gibi bölgesel grup toplantıları, bilimsel oturumlar ve çalıştaylar düzenlendi. Deniz kaplumbağalarının anatomisi, fizyolojisi, tedavileri, deniz biyolojisi, popülasyon biyolojisi ve izleme, balıkçılık ve tehlikeleri, küresel ısınmanın getirdiği değişimler, koruma, çocuk eğitimi, uygulamalı rehabilitasyon ve tedavi çalıştayı gibi faaliyetler yapıldı.
Dalyan İztuzu’ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAMER), katılımcılar tarafından ziyaret edilerek, yaptığı işlevler incelendi, daha önce yaralanan ve tedavileri DEKAMER’de yapılan 3 Caretta Caretta ve bir Chelonia Mydas kaplumbağası katılımcılarla birlikte denize bırakıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaplumbağaların doğal yaşam ortamlarının ve türlerinin korunması amaçlı bilimsel çalışmaların sayılarının artmasına katkıda bulunmak için bu uluslararası organizasyona Gümüş kategoride sponsor kuruluş olarak katılım sağladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sempozyuma verdiği desteklerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a plaket sunuldu.