Antalya’nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) işbirliği ile elektrik ve su tesisatçılarına yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.
ASAT Kanalizasyon İşletme Şefi İnşaat Mühendisi İsmail Sercan Şenel tarafından verilen eğitimin sonunda MESO üyesi elektrik ve su tesisatçıları sertifikalarını aldı. ASAT Kanalizasyon Daire Başkanlığı tarafından verilen sertifikası olmayanların kanalizasyon bağlantısı yapamayacağını belirten ASAT Kanalizasyon Daire Başkanı Makine Mühendisi Necdet Erol, 7/24 hizmet sunduklarını, dileyen herkesin kendilerini arayarak bilgi alabileceklerini söyledi.
ASAT’ın çalışmalarını Antalya’nın tüm ilçelerinde titizlikle yürütmek istediklerini belirten Erol, "15 gün içerisinde tüm ilçelerin tüm Antalya’nın eğitimlerini bitirmiş olacağız. Eğitimler bittikten sonra tüm tesisatçılar bizim yönetmeliklerimiz doğrultusunda iş ve işlemleri yapacak. Verilen sertifika ve sicil numarası ile şube müdürlüğümüze müracaat edecekler. Kesinlikle şube müdürlüğünde kaydı olmayan hiç bir kimse iş ve işlem yapamayacak. Yani korsana hayır diyeceğiz" dedi.
Eğitimle ilgili bilgi veren ASAT Kanalizasyon İşletme Şefi İnşaat Mühendisi İsmail Sercan Şenel ise "Eğitimin amacı ASAT Genel Müdürlüğü bünyesinde bugüne kadar Antalya merkezde yapılmış olan bağlantıların aynı kalitede Manavgat’ta da yapılmasını sağlamak. ASAT’a gelen şikayetlerin yüzde 80’i yapılan bağlantılardan dolayı" diye konuştu.
Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik de eğitime katılanlara teşekkür etti.