Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo Da Vinci faaliyeti çerçevesinde giyim ve üretim teknolojisi alanında ‘Avrupa’da Mesleki Eğitim Uygulaması’ adlı projenin ikinci ziyareti için 8 Haziran’da Çek Cumhuriyeti’ne giden Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencilerinin 28 Haziran’da Manisa’ya dönecekleri bildirildi.
İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı projenin diğer yerel ortakları, Turgutlu Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Denizli İMKB Server Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
Üç ziyaret halinde gerçekleştirilecek olan projenin ilk ziyareti Portekiz’e gerçekleştirilmişti. Toplam 20 öğrenci ve 4 öğretmenle gerçekleştirilen ziyaret 8-28 Şubat tarihinde yapılırken, projenin ikinci ziyareti ise Çek Cumhuriyetinde gerçekleştiriliyor.
İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen ve 10 öğrencinin yanı sıra, Turgutlu Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Denizli İMKB Server Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 1 öğretmen ve 5’er öğrenci projeye katılıyor. Projenin üçüncü ziyaret programı ise yine 24 kişi ve 3 hafta süreyle Letonya’da uygulanacak. Giyim ve Üretim Teknolojileri öğrencilerinin yararlandığı Projenin toplam bütçesinin ise 124 bin Euro olduğu öğrenildi. 8 Haziran’da Prag’a giden öğrencilerin 28 Haziran’da dönecekleri öğrenildi.