SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - Atakum Belediyesince yürütülen projeyle geri dönüştürülebilen atıklardan yapılan 20 barınak, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin barınması için ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AA muhabirine, önceki aylarda sokak hayvanları için "mamamatik" adıyla bir proje gerçekleştirdiklerini, ilçenin belirli bölgelerine yerleştirilen 9 "mamamatik"ten sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyacını karşıladıklarını anlattı.

Vatandaşların "mamamatik"lere pet şişe atarak hayvanlar için yemek ve su imkanı sağladığını dile getiren Taşçı, yemek ve su ihtiyacı karşılanan hayvanların barınma sorununun da giderilmesi için talep aldıklarını belirtti.

Son haftalarda bir plastik firmasıyla yaptıkları anlaşma sayesinde sokak hayvanları için barınak temin ettiklerini bildiren Taşçı, şöyle devam etti:

"Plastik firmasıyla yaptığımız anlaşma gereği Atakum ilçesine 20 sokak hayvanı yuvası kazandırma ihtiyacı hissettik. 'Mamamatik' ile sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyacı karşılanıyordu ancak sokak hayvanlarının barınması için yuvalara da ihtiyaç vardı. Bu manada geri dönüşüme uygun atıklarla sokak hayvanlarına yuva yaptırdık. Atakum ilçesinde 20 noktaya bu yuvaları yerleştirdik. Hayvan diyip geçmiyoruz çünkü onlar da bizim gibi birer canlı."

- "Yuvaların sayısını artıracağız"

"Sokak hayvanlarının kışın soğuk havalarda, yazın çok güneşli havalarda rahatlıkla barınabilmeleri için geri dönüşüm plastiklerini kulübelere dönüştürdük" diyen Taşçı, bu uygulamada kentte öncü olduklarının da altını çizdi.

Yuvaların belediye binasının da aralarında bulunduğu park alanları, kültür merkezleri önü gibi 20 farklı noktaya yerleştirildiğini aktaran Taşçı, şunları kaydetti:

"Bu yuvaların sayısını daha da artıracağız. 'Mamamatik'lerimiz 9 taneydi, bu yaza doğru 9 tane daha sipariş veriyoruz. Amacımız her mahallede belli yerlerde 3 noktada bu şekilde, gerekirse pet yuvaları ciddi manada yaygınlaştırmak. Çünkü sokak hayvanlarımızın ciddi anlamda barınma ihtiyacı var."

Taşçı, amaçlarının insanları daha duyarlı hale getirmek olduğunu vurgulayarak, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını, bu tarz uygulamalarla gelecek nesillere de örnek olunabileceğini sözlerine ekledi.