Altın Köy’ün atı ve ineklerinden sonra geçtiğimiz Ağustos ayında Altın Köy arazisine bırakılan ceylan da anne oldu.
Anneler Günü’nde anne olan Altın Köy’ün ceylanı, veteriner hekimler tarafından gözetim altına alındı. Minik yavru sevimliliği ve güzelliğiyle Altın Köy’e bambaşka bir hava kattı. Ceylanın doğumu, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi de çok sevindirdi. Oldukça temiz ve sağlıklı bir ortamda dünyaya gelen minik ceylan, veteriner kontrolünden geçti. Annesi ile birlikte gözetim altına alınan minik ceylan, güzelliğiyle Altın Köy’ün gözdesi oldu. Bol oksijenli ve temiz bir havaya sahip olan Altın Köy, bundan böyle minik ceylanın evi olacak.
“TÜM HAYVANLAR BURAYA UYUM SAĞLADI”
Altın Köy projesini çok önemsediğini ve çok emek verildiğini söyleyen Başkan Tiryaki, “Köyümüzün atı doğum yaptı. Diğer atlarımız ise doğum yapmak için bekliyor. İneklerimiz de doğum yaptı. Şanlıurfa’dan getirdiğimiz ceylanları 9 ay önce köyümüzün ormanlarına bıraktık. Hayvanlarımız Altın Köyü çok sevdiler. Dışarıdan getirdiğimiz kazlar, ördekler, tavuklar ve diğer tüm hayvanlar da buraya uyum sağladı” dedi.
Bu projede her şeyin doğalının olmasına ve doğal hayatın korunmasına büyük özen gösterdiklerinin altını çizen Başkan Tiryaki, herkesi Altın Köy’ü yakından görmeye çağırdı.