Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’deki istikrar bazı güçlerin işine yarıyor bazı güçlerin işine yaramıyor. İşte o işine yarayanlar ile yaramayanların mücadelesi aslında bu seçim” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Kasım seçimleri için oy kullanmaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasına eşi Semiha Hanım ile birlikte geldi. 2251 nolu sandıkta oy kullanan Başkan Yılmaz, sıranın kendisine gelmesini kuyruğa girerek bekledi. Kendisine yer vermek isteyen vatandaşların ise isteğini nazik bir şekilde reddederek, kuyrukta sıranın kendisine gelmesini bekledi. Yılmaz sıra kendisine gelince oyunu kullandı.
Seçimlerin sadece Türkiye için değil, Orta Doğu ve dünya için de çok önemli olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Demokrasinin en güzel davranış biçimlerinden bir tanesi demokratik hak olan seçimlerde gidip oy kullanmaktır. Ben oyumu kullanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Orta Doğu coğrafyasını yeniden yapılandırmaya yönelik dış güçler tarafından yapılan girişimler, Türkiye’nin seçimini çok önemli hale getiriyor. Çünkü Türkiye bu coğrafyada demokrasi ile yönetilen tek ülke. Türkiye’nin demokrasisinin sağlıklı yürümesi, geniş katılımlı bir parlamenter rejim olması, Orta Doğu coğrafyasında örnek gösterilecek ölçekte bir düzeyde olması, bu coğrafyadaki karar vericilerin, bu coğrafya üzerinde niyeti olanların unutmaması gereken bir şeydir. Bunu çok dikkatle takip ediyorlar. Bunu bugün uluslararası haber ajanslarında da göreceksiniz. Akşam bütün hepsi Türkiye seçimlerini konuşacak. Dünya petrollerinin yarıya yakın bir kısmı Orta Doğu coğrafyasında bulunuyor. Türkiye’deki istikrar bazı güçlerin işine yarıyor bazı güçlerin işine yaramıyor. İşte o işine yarayanlarla yaramayanların mücadelesi aslında bu seçim. Onların Türkiye içinde de işbirlikçileri var. Türkiye içinde de bağlantıları var. Bugün inşallah sandıktan iyi bir sonuç çıkar. Türkiye, demokrasisinin Dünya’ya örnek bir davranışı ve örnek olabilecek bir sonuçla geleceğe umutla bakar” diye konuştu.