Yenişehir'de yıllar önce eşinden ayrılan 3 çocuk annesi emlakçı Sadiye Şensözlü, geçen yıl ortadan kayboldu. Annelerinden haber alamayan hayatından endişe eden çocukları ve akrabaları polise ve cumhuriyet savcılığına başvuruda bulundu. Soruşturma başlatan polis Sadiye Şensözlü'nün en sonra 6 haziran günü 16 HU 55 plakalı siyah renk cipini otoparktan çıkartırken görüldüğünü tespit etti. Cep telefonuna ulaşılamayan Şensözlü'nün aracı, İznik Gölü kıyısındaki Göllüce Mahallesinde terk edilmiş halde bulundu.

Koltuklarında kan izi bulunan aracın ön camının kırık olduğu tespit edildi. Yapılan tüm aramalar sonuç vermeyince Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sadiye Şensözlü'nün cep telefonu ile en son görüştüğü 45 yaşındaki İ.E.'yi gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamasından sonra tutuklanan İ. E. hakkında iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın verdiği ifadeler doğrultusunda; Şadiye Şensözlü'nün olay günü arabada İ. E.'nin silahından çıkan mermi ile öldüğünü iddia etti. İddiaya göre, İ.E silahı Şensözlü'ye uzatmak isterken kazaen patladı.

Sanık, Şensözlü'nün kafasının direksiyona düştüğünü, sonra arka koltuğun arasına yatırdığını, kıpırdadığını ve bir süre sonra öldüğünü anladığını, bacaklarından tutup dışarıya çıkardığını ve Sölöz çöplüğünden aşağıya attığını anlattı. Sanığın gösterdiği yerde emlakçı bayana ait kıl örneği, kemik ve eşyalar bulundu.

CİNAYETİ KIL VE KAN LEKELERİ ORTAYA ÇIKARDI

Olay yerinde bulunan kıl numunesinde ve 16 HU plakalı araçta yapılan incelemede elde edilen kan lekelerin DNA'da Şadiye Şensözlü'ye ait olduğu belirlendi. Kemiğin ise bir hayvana ait olduğu anlaşıldı. Halen cesedi bulunmayan Şadiye Şensözlü'yü öldürdüğü soruşturma sonrasında toplanan deliller ile anlaşılan işsiz i. E. hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan TCK 81 maddesine göre ömür boyu hapis cezası istemiyle Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İ. E.'nin önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkması bekleniyor.