Cafer ZENGİN/ KAYSERİ,() - KURBAN Bayramı’nda, kurbanlık kesiminde kolaylık sağlayan 'Yıkmatik' vatandaştan ilgi görüyor. Esnaf, özellikle büyükbaş hayvanların Yıkmatik sayesinde kolayca devrildiğini ve eziyet çektirilmeden kurban edildiğini ifade etti.
Kayseri’de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılarda hareketlilik sürüyor. Bıçakçılar, vatandaşların talebine karşılık vermek için yoğun mesai yapıyor. Bıçak siparişleri hazırlanırken, bıçak fiyatlarının 5 ila 35 TL arasında değiştiğini vurguladı.
Diğer yandan vatandaşların her yıl olduğu gibi ilgi gösterdiği aparatlardan biri de Yıkmatik. Kurbanını kesmek isteyenlere pratik çözüm sunan Yıkmatik'in kullanımı da gayet pratik. Yıkmatik’in 3 ya da 4 ayrı kordonu önce kurban edilecek büyükbaş kurbanlığın ayaklarına sıra ile bağlanıyor. Karşılıklı olarak diğer halatların çekilmesiyle, kurbanlık hayvanın 4 ayağı birbirine yaklaşarak bir noktada birleşmeye başlıyor. Ayakları birleşen kurbanlık dengesini kaybedip, yere düşüyor. Yere düşen kurbanlığın ayakları birbirine bağlı olduğu için fazla hareket edemiyor.
Yıkmatik’in vatandaşa büyük kolaylık sağladığını belirten ve 32 yıldır kentte bıçak işiyle uğraşan İbrahim Tüfekçi, “Kendi imalatımız olan 2 çeşit Yıkmatik aparatımızı satışa sunduk. İnce zincirli Yıkmatik 15, kalın zincirli Yıkmatik ise 25 TL’den satıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI