Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da kalp krizi geçiren eski rektör yardımcısı göğüs cerrahı 62 yaşındaki Prof. Dr. Abit Demircan, kalp naklinden 3 gün sonra yaşamını yitirdi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abit Demircan, 15 Eylül Salı günü asistanları ile hasta muayenesi sırasında aniden fenalaştı. Prof. Dr. Demircan, asistanlarının ilk müdahalesinin ardından ameliyathaneye götürüldü. Göğüs Kalp Damar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibinin yoğun uğraşları sonucu tıkalı olan üç damarı değiştirilen Prof. Dr. Demircan, makineye bağlı yoğun bakımda tutuldu. Bu arada diğer iç organlarının da hasar görme ihtimali göz önünde bulundurularak müdahaleler yapıldı.
ADANA'DAN KALP GELDİ
Prof. Dr. Demircan'ın yeniden yaşama tutunabilmesi için kalp nakline ihtiyaç olduğunu tespit eden Prof. Dr. Ömer Bayezid, kalp naklinin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı Acil Kalp Bekleme Sırası'na kaydının yapılması talimatını verdi. Prof. Dr. Demircan'ın hastaneye yatışının üçüncü günü olan 18 Eylül Cuma günü Adana'da beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki G.G.'nin ailesi tarafından bağışlanan kalbi, askeri uçakla Antalya'ya getirildi. Prof. Dr. Bayezid ve ekibi tarafından aynı gün 7 saat süren operasyonla kalp nakli gerçekleştirilen Prof. Dr. Demircan, yoğun bakım ünitesine alındı. Tedavisi süren Prof. Dr. Demircan, dün saat 23.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
Evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. Demircan'ın cenazesi, bugün öğle vakti görev yaptığı AÜ Hastanesi'nde yapılacak törenin ardından Muratpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI