ZONGULDAK (AA) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesince, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı Anılar" Fotoğraf Sergisi açıldı. 

Vali Ali Kaban, bir alışveriş merkezinde düzenlenen açılış töreninde, dernek üyelerinin gaziliğin önemini anlatmak için bir takım etkinlikler gerçekleştirdiğini belirterek, "Biz de bu faaliyetleri önemsiyoruz. Bu anlamda çalışma bir hatırlatma faaliyetidir" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ramazan Çakal ise sergide 100’e yakın fotoğrafın yer aldığını söyledi. 

  Cumhuriyetin kurulması ve korunması yolunda vuku bulan mücadeleleri, dökülen kanları, şehit veya gazi olan kahramanları, yeni nesillere anlatmak amacıyla bu sergiyi açtıklarını belirten Çakal, "Ayrıca tarih boyunca hep mazlum milletlerle ezilenlerin yanında olan, Kore halkının özgürlük mücadelesinde canlarını, kanlarını veren kahramanlarla yavru vatandaki soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, kollamak amacıyla Türk askerinin Kıbrıs’ta gösterdiği kahramanlığının, cansız hatıralarını halkımız nezdinde yeniden canlandırmayı hedefledik" ifadesini kullandı.

Törene, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.