22’nci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan başpehlivanlar, kıran kırana mücadele etti. Avrupa şampiyonu güreşçiler yetiştirmek istediklerini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Biz ata sporumuzu gençlerimize sevdirmeye çalışıyoruz” dedi.
Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen 22’nci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, Samandıra Şenlik Alanı’nda yapıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in düdüğüyle başlayan güreşlerde pehlivanlar er meydanına çıktı. Türkiye’nin birçok yerinden gelerek illerini temsil eden 600 güreşçinin kıran kırana mücadelesi mehteran takımının gösteriyle yapıldı.
Etkinliğin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak minik güreşçiler meydana çıkarak kıran kırana mücadele etti, ardından er meydanına çıkan başpehlivanlar hünerlerini sergiledi. Kıran kırana mücadelenin yaşandığı güreşler, renkli görüntülere sahne oldu.
"KIRKPINAR BİZİM BAŞ TACIMIZ"
Pehlivanların gösterisini büyük bir keyifle izleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Ata sporumuzun yaşatılması adına yağlı güreş organizasyonu başlatılmıştı. Biz de göreve geldikten sonra bu güzel organizasyonu devam ettirdik. Er meydanında yüzlerce güreşçimiz burada başpehlivanlık müsabakalarına kadar güreş tutacaklar. Öncelikli olarak buradan güreş sever ve güreş sporuna sahip çıkan seyircilerimize teşekkür ederiz. Her yıl on binlerce güreş sever müsabakaların tamamı bitmeden burayı terk etmiyorlar. Kırkpınar bizim baş tacımız. Asırlardır orada böyle güzel bir gelenek var. Biz de yola çıkarken demiştik ki ‘Kırkpınar’dan sonra adından en fazla söz ettiren organizasyon Sancaktepe Yağlı Güreş organizasyonu olsun diye.’ Allah’a şükür bu sene 22’ncisini gerçekleştiriyoruz. Kırkpınar’ın baş pehlivanları her yıl olduğu gibi bu sene de Sancektepe’de misafirimiz olacaklar” diye konuştu.
“ATA SPORUMUZU GENÇLERİMİZE SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
“Ecdadımızdan bize kalan bir spor dalı o yüzden güreşe sahip çıkmamız lazım” diyen Erdem, “Biz ata sporumuzu gençlerimize sevdirmeye çalışıyoruz. Çünkü, ecdattan gelen bir spor dalı, Türkiye’de farklı kurumlar birçok spor dalına sahip çıkıyorlar ama ülkemizde az bir belediyemiz güreş sporuna, ata sporuna sahip çıkıyorlar. Bizim şu anda Sancaktepe güreş takımı olarak Süper Lig’de takımımız var. Bu seneki müsabakalarda Türkiye üçüncüsü olduk. Yani Sancaktepe serbest güreşlerde son 5 yıldır adından sıkça söz ettiriyor. Serbeste güreşlerde güzel bir takımımız var, sürekli olarak takviyeler yapıyoruz. Biz bu yaptığımız çalışmalar sonucu temenni ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar Avrupa şampiyonu güreşçilerimiz çıksın. İstanbul çok sayıda lisanslı sporcumuz var. Bizler güreşi seviyoruz, bu dala hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.