Vatandaş geçimde zorlanıyor Samsun'da yaşayan vatandaşların birçoğu, ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor durumda kaldıklarını, birçok kaleme gelen zamlardan etkilendiğini belirterek, "Geçinemiyoruz" dediler.

BİRLİK İÇİNDE OLALIM

Adem KARATAŞ:  Herkesin Allah yardımcısı olsun zor bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtyiacımız var. Evet pahalılık ve malesef de fırsatçılık var. Bu olumsuz durumu fırsatçılığa çevirenlerde var ama insan. İyi de kötüsü de var. Aslında herkes kendini yargılasa, kimse kimseyi suçalamasa, herkes olması gerektiği ile yetinse hiçbir problem olmaz. Tabi ki zor. Geçinmek zor evet. Kimse memnun değil. Bizim birliktelikle bugünleri atlatmamaız gerekiyor. 

ŞÜKÜR İDARE EDİYORUM

Hanzade CENGİZ:  Eskiye göre geçinmekte zorlanmıyorum. Çok şükür idare ediyorum. Ama sohbet esnasında markete ve pazara giden kadınlardan hayat pahalılığı ile ilgili şikayetler alıyorum. 'Para yetmiyor, geçinemiyoruz. Bir paket makarna bile alamıyoruz' diye söylüyorlar.  

SONUMUZ NE OLACAK?

Gülhanım KAYA: Hayat artık zor bir hal aldı. Kiralara, pazara ve marketlere güç yetmiyor. Akşam yatıyor sabah kaltığımızda bir bakıyoruz zam. Bu devletin emekliyi, işçiyi ve çiftçiyi düşünmesi lazım. Üretecek ki bizde ona göre alacağız. Bu zamlarla sonumuz ne olacak? 

BİR ÇÖZÜM GEREKİR 

Metin ÖZÜPAK: Zam kimsenin istediği bir şey değil. Herkes zor durumda. Bu konuda vatandaş müzdarip. Vatandaşın buna bir çözüm bulması gerekir. Vatandaş bu şekilde seçime giderse, en fazla iktidara dokunur bu pahalılık. Herkesin enflasyonu kendine. 

HAYAT ŞARTLARI ZOR 

Yılmaz KUBALAZ:  Bugün 30 liraya tavuk veriyoruz ama alan yok. Bu rakamlar vatandaşa fazla geliyor. Geçen yıl 17 liraydı. Az aşıp az tüketiyor. Ne yapsın vatandaş. Hayat şartları zor.

ALIŞVERİŞ YAPAMIYORUZ

Mahmut GEÇKİN: Asgari cretle çalışıyorum. Hayatta her şey pahalı ve geçinmek de bir o kadar zor. Bir şey desek de demesek de değişen bir durum yok. Ne desek boş. Markete gittiğimde önceden 200 liraya 3 poşet alışveriş yapabiliyordum. Şimdi bir yağ ile şekeri zor alıyorum. Diğer ihtiyaçlarımı da almak da zorlanıyorum. Allah sonumuzu hayır eylesin. 

HEPİMİZİ ETKİLEDİ

Nesrin ÖRÜNÇ: Emekliyiz. Herkes battı. Bizde battık. Hepimizi etkiledi. Geçinemiyoruz. Bizden sonraki nesile de Allah yardım etsin diyorum. 

GEŞECEK KAYGIM VAR 

Azra GÖKPINAR: Her şeye zam geldi. Annem sağ olsun bana harçlık veriyor ama arkadaşlarımızla dışarıya çıktığımızda geçen yıl 20 liraya yediğimiz fast foodu 70 liraya yiyemiyoruz. Birikim de yapamıyorum. Birçok şeye zam geliyor. Ayrıca geleceğe yönelik kaygılarımda var. Bu yüzden sürekli ders çalışmak zorunda hissediyorum kendimi.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.