Mısır’da halkın iradesi ile iktidara gelen Muhammed Mursi için verilen idam kararına, Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar tarafından tepki gösterildi.
Gaziantep merkezinde bulunan Yeşilcami’den Yeşilsu Parkı’na kadar yürüyüş gösterisinde bulunan vatandaşlar, “Defol Sisi seninleyiz Mursi” sloganını attı. Kalabalık grup halinde yapılan yürüyüşte “Kardeşlerin cellatların elinde ayağa kalk ayağa Türkiye” pankartı açıldı. Yaklaşık 10 derneğin destek verdiği yürüyüş, Yeşilsu Parkın’da okunan Kur’an tilaveti ve basın açıklaması ile devam etti.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşları adına açıklama yapan Abdulkadir Ermutaf, şunları söyledi:
“Darbeci Sisi ve ortakları olan ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Siyonizm’in ne kadar alçakça işlere kalkışacağını göstermektedir. Darbeci Sisi ve işbirlikçi ortaklarının verdiği idam kararları, bizler açısından meşru değildir, insanlık onur ve şerefine en büyük hakarettir. Alınan bu kararlar insanlığın alnından hiç silinmeyecek kara bir leke olduğu ve Mısır’ın geleceğini ipotek altına aldığı gibi, önümüzdeki yıllarda kapanması çok zor sosyal yaralar açacaktır.
Emperyalist ülkeler ve uluslararası suç örgütleri ile başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin darbe yönetimine açtığı sınırsız kredi, sergilediği tepkisizlik ve sessizlik, bugüne kadar Mısır’da normalleşmeyi engellemektedir.”
Basın açıklamasının ardından yapılan dua ile gruplar dağıldı.