Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) tarafından geleneksel hale getirilen şehit aileleri ve gazilere verilen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
ESKKK, şehit aileleri ve gazilere her Ramazan ayında gelensel olarak verdiği iftar yemeğini bu sene de gerçekleştirdi. İftara çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı. ESKKK Başkanı Ali Evren, “Şehit aileleri ve gazilerimize ne kadar baksak azdır. Onlar canlarını verdiler, evlatlarını verdiler. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vatan için, ülkemizde al bayrağımızın dalgalanması için onlar canlarını verdiler. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Gazilerimizi de şükranla anıyorum, sağlık ve sıhhat diliyorum. Bölgemizde olan olayları hepimiz biliyoruz. Allah aşkına birlik ve beraberlik içinde ülkemize sahip çıkalım” dedi.
Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin ise şehit ailelerini ve kahraman gazileri bir araya getiren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’e teşekkür etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu ezan bizim. Bu ezanın susmaması ve bayrağımızın gönderden inmemesi için Allah birliğimizi, dirliğimizi ve düzenimizi bozmasın. Etrafımızdaki ateş çemberini hepimiz görüyoruz. Allah onlardan ülkemizi ve milletimizi muhafaza etsin. Aziz mübarek Ramazan’ın hürmetine bu aziz millet, bu kadirşinas millet hakikaten bu dinin bayraktarlığını yaptı, büyük fedakarlıklar yaptı, Anadolu’dan Avrupa’nın ortasına kadar İslam’ın hamiliğini yaptılar ve halen yapıyoruz. Nerede bir ezilen, nerede bir düşkün, nerede zulme uğrayan, nerede bir garip varsa, onun hepsinin hamisi Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Son kalemiz. O kalenin muhafazası için millet olarak birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız” diye konuştu.
İftar etkinliği yapılan dua ile sona erdi.