Salon: Burhan Felek
Hakemler: Nurper Özbar, Ebru Ayata
Galatasaray: Seda Aslanyürek, Aslı Kalaç, Centoni, Leys, Jack, Gamze Alikaya (Nihan Güneyligil, Ruseva, Güldeniz Önal, Ada Germen, Nursevil Aydınlar)
Fenerbahçe: Eda Erdem Dündar, Tomkom, Natalia, Dicle Nur Babat, Polen Uslupehlivan, Kim (Melis Yılmaz, Merve Dalbeler, Ezgi Dilik, Balkestein)
Setler: 20-25, 18-25, 23-25
Süre: 87 dakika (27, 27, 33)

NATALIA FARKI
Fenerbahçe 2-0 önde çıktığı final etabının üçüncü maçının ilk setinde oyuna rahat başladı. Bloklarda başarılı olan sarı lacivertli ekip Natalia’nın etkili oyunuyla 20-25’lik skorla 0-1 öne geçti. İkinci sette de sarı lacivertli ekip zorlanmadan 18-25’le durumu 0-2 yaptı. Bu sette de Natalia çok başarılı oynarken takımına kazandırdığı 7 sayıyla güzel oyununu taçlandırdı. Son set çekişmeye sahne olsa da Fenerbahçe Natalia ve Kim’le oyuna ağırlığını koydu ve 23-25’le Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etti. Maçın en skorer ismi de 19 sayıyla Natalia oldu.
5. KEZ ŞAMPİYON OLDU 
Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı play-off finalini kazanarak, ligde 5. kez şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. 
Sarı-lacivertli takım, daha önce 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 ve 2014-2015 sezonlarında ipi göğüslemişti. 
Final oynayan Galatasaray'ın ise ligde şampiyonluğu bulunmuyor.
YÖNETİM İSTİFA SESLERİ
Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın ardından uzun süre "yönetim istifa" şeklinde bağırdılar.

FENERBAHÇE RAKİPLERİNE FARK ATTI

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile 5 ana branşta yaptığı maçlarda toplam 20 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi aldı. Sarı lacivertliler 2 yenilgiyi de kadın basketbolda aldı.

Galatasaray'ı yenerek kupayı müzesine götüren sarı-lacivertli takımın oyuncularından Melis Yılmaz ile Polen Uslupehlivan, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Galatasaray'a karşı iyi bir mücadele ortaya koyduklarını dile getiren Melis, "Çok mutluyum. Öncelikle tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Seriyi 3-0 bitirmek bizim için çok önemliydi. Galatasaray'ı da tebrik etmek istiyorum çünkü VakıfBank gibi güçlü bir rakibi yenerek buraya geldiler. Çok iyi bir mücadele oldu. Sezonu iki kupayla kapatıyoruz. Serinin ilk iki maçında bizi burada yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Polen Uslupehlivan ise şampiyonluğu taraftarlarına armağan ettiklerini anlatarak, "Finale kaldığımız için çok mutluyduk çünkü buraya çok zor bir şekilde geldik. Karşımızda da Galatasaray gibi kuvvetli bir takım vardı. Onlar da VakıfBank'ı eleyerek çok zor geldi. Bence Galatasaray çok iyi takım. Takım olarak final serisini çok iyi oynadık. Takımım adına çok mutluyum. Maçlarımıza gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Şampiyonluk onlara armağan olsun." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe G.Sarayı devirdi Şampiyon olduFenerbahçe’ye şampiyonluk kupasını, Vestel Ticaret A.Ş Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kaynak:Hürriyet