TRABZON (AA) - Trabzon'da Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, nöbetler yüzünden mağdur olduklarını savunarak, bu soruna kalıcı çözüm istedi.

Trabzon Valiliği bitişiğindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim-Sen Trabzon Şubesi üyesi grup adına basın açıklamasında bulunan  Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin bir süredir nöbet sorunu yaşadığını savundu.

Bu nedenle 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren iş yerlerindeki nöbetlerin "fazla mesai olarak kabul edilip ücretlendirilmesi" talebiyle sendika mensupları olarak "nöbet tutmama" eylemi yapmaya başladıklarını anlatan İkinci, talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İkinci, nöbet hizmetlerinin yasal bir zemine dayandırılmasını ve uygulama farklılıklarına  son verilmesini istediklerini belirterek, "Nöbet görevleri en fazla haftada bir gün olmak üzere bütün öğretmenlere eşit olarak dağıtılmalıdır" dedi.

Öğretmenlerin nöbetçi oldukları günlerde ders ve diğer görevlerinin azaltılmasını, kendilerine dinlenecek zaman bırakılmasını isteyen İkinci, nöbet sorunu başta olmak üzere öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesini talep etti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.