Şike davası sanıklarından Bülent Uygun, “Bizi afaki bir kumpasa alet etmeye çalıştılar” dedi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı dava dosyalarının birleştirilmesiyle "Futbolda şike" davası tek dosya üzerinden görülmeye devam edildi. İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan 3. duruşmaya tutuksuz sanıklar Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu katılırken, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu diğer 29 tutuksuz sanık katılmadı.
Duruşmanın çıkışında açıklamalarda bulunan şike davası sanıklarından Bülent Uygun, “Bize bunları yaşatanlar bizim yaşadıklarımızı da yaşayacaklar ve yaşamaya da devam ediyorlar. Adalet her zaman yerini bulacaktır. Biz hiçbir şekilde yapmadığımız sadece ayrılmakta olan bir kadının attığı mesajlardan ki o kadının aynı şekilde gidip verdiği ifadesindeki ve sonra çıkışındaki söylediklerine eğer ben inansaydım bugün çok farklı boyutlar olurdu. Dolayısıyla biz ortada olmayan şeylerle afaki bir kumpasa alet edilmeye çalışıldık. Allah’a şükürler olsun ki bütün gerçekliğiyle bunu gördüler” dedi.
"TARAFTARLAR BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR"
Taraftarların birbirine düşürülmek istendiğini belirten Uygun, "Ergenekon, Balyoz, Oda TV’leri de içine kattığımızda bu bir oynanan oyunun senaryosunda onların duruşuyla, oyunlara alet olmayışıyla bugün Türkiye bu hengameden özellikle ecdadımızdan gelen devlet kültürüyle ayağa kalkmasını bildi. Akabinde bu işin yapanların gerçek yüzleri de herkes tarafından görülüyor. Devlet büyüklerimize de yapmaya çalıştıkları kumpaslar Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a ve diğer takımlara yapılan ayak oyunlarını hep beraber gördük” şeklinde konuştu.
Davanın ertelendiğini dile getiren Uygun, “Hakim herhangi bir karar vermedi. 18 Eylül’e mahkemenin devamına ama dosyadaki usulsüz dinleme ile birlikte insanların ailevi konuşmalarına benim talebim doğrultusunda tapelerinden imha edilmesine karar verdi. En baştan beri olması gereken kararı verdi. Baştan beri bu kararı vermeyenlerin, bu senaryoyu hazırlayanların kendilerine yapıldıklarını gördükçe de gülüyorum” diye konuştu.