Mustafa İNSAN/MERSİN () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, ulaştırma başta olmak üzere, lojistik, sağlık ve turizm alanında önemli yatırımların yapılacağı Mersin'in şaha kalkarak, Akdeniz'in incisi haline geleceğini söyledi.
'Mersin'de yeni dönem, yeni heyecan' sloganıyla Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (AKİB) düzenlenen toplantıda konuşan Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mersin'e özel bir ilgisi olduğunu ve kendisinin de bu ilgi nedeniyle Mersin'den aday gösterildiğini aktardı. Elvan, "Başbakanımız Mersin'e aday olmadan önce de Mersin'deki büyük ölçekli projeleri yakından takip etmemi ve hızlandırmamı istemişti. Başbakanımız Mersin'den aday olmamı isteyince, koşa koşa Mersinimize geldim" dedi.
Ak Parti'nin yapacağı tüm projeleri ortaya koyduğunu anımsatan Elvan, diğer siyasi partilerden de proje beklediklerini ifade ederek şöyle konuştu:
"Bizler yapabileceklerimizi ortaya koyduk. Diğer siyasi partilerimizin de yapabilecekleri bir şey varsa hodri meydan; ortaya koysunlar. Mersin için yapmak istediklerini açıklasınlar. Biz tüm Mersinlilerle neler yapacağımızı ve Mersin'i nasıl ayağa kaldıracağımızı ortaya koyduk. Yeni sağlık merkezleri yapacağız. Türkiye'ye gelecek olanların uçak biletlerini alacağız ve masraflarının bir miktarını biz karşılaşacağız. Hastaları Mersin'e çekeceğiz. Mersin'i dünyanın en önemli sağlık merkezi haline getireceğiz."

FOTOĞRAFLI