1 Ekim 2015’te, Ankara Dikimevi’nde meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan belediye otobüsü kazasının mağduru, 49 yaşındaki işçi Erdal Demirtaş’a, bir darbe de hastaneden geldi. Kaza sonrası, sol bacağını kaybeden ve sağ gözünü yitiren Sivas Divriğili Erdal Demirtaş’a hastane sadece yüzde 55 oranında ”İş göremez” raporu verdi. Aldığı rapordaki oranın düşüklüğüne şaşıran Demirtaş, kaza nedeniyle işinden de oldu.



HAYATIMIN YARISI GİTTİ

Kazada önemli organlarını yitirmesine rağmen Erdal Demirtaş’a tedavi gördüğü Ankara Hastanesi, yüzde 55 oranında iş göremez raporu verdi. Sözcü’ye konuşan Demirtaş, “Benim hayatımın yarısı gitmiş, hastane bana yüzde 55 oranında rapor veriyor. Üstelik o raporu alana kadar da çok sıkıntı çektim.6 aydan beri mağdurum. İşimden gücümden oldum. Düzenli bir hayatım vardı, altüst oldu ” dedi.

GÖKÇEK, VAADETTİĞİ PARAYI VERMEDİ

Demirtaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, kazadan hemen sonra, “Kazazedelere 100 bin lira hibe edeceğini” vaadini de anımsatarak, “Ama aylar oldu, tek kuruş alamadık. Madem vermeyeceksin ne diye televizyonlarla çıkıp bunu söylüyorsun? Bizim hayatımızı altüst olmuşken bir de bizim üzerimizden reklam yapıyorlar” dedi.