SAMSUN (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun Valiliği tarafından düzenlenen Kurumlararası Voleybol Cumhuriyet Kupası'nda birinciliği Samsun Büyükşehir Belediyesi elde etti.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda yapılan turnuvada Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Çarşamba Devlet Hastanesi arasında oynanan final maçını Büyükşehir Belediyesi, 3-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. 32 takımın katıldığı turnuvada Mehmet Aydın Eğitim Araştırma üçüncü, Tekkeköy GHSİM de dördüncü oldu.

Turnuvanın ardından dereceye giren takımlara ödüllerini Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt verdi. 

Başkan Yılmaz, kendisinin de fırsat buldukça spor yaptığını söyledi. Sporun insan hayatındaki önemini her zaman dile getirdiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Belediyemizin oluşturduğu bu takımı da takdir ediyorum. Burada kazanmak değil, spor yapmak önemlidir düşüncesindeyim. Son yıllarda yapılan önemli altyapı yatırımları ile şehrimiz bir spor kenti olma yolunda büyük adımlar attı. Şimdi bu altyapıdan yetişecek sporcularımızın ulusal başarılara imza atmasını bekliyoruz. Biz tüm imkanlarımızla her zaman onların yanında olacağız."