Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek üzere Dikili’nin Salihleraltı Dombay Mevkii’nden bu Sabah denize açılan içinde 50 Afgan’ın bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı. Can yelekleri giymiş olan grup dalgaların da yardımıyla yüzerek sahile dönebildi.


KIZININ CENAZESİYLE KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜ

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu topluluğun bir kısmı, 5 kilometre yürüyerek Balıkesir’in Ayvalık Altınova Mahallesi Öğretmenler Sitesi’ne ulaştı. Grubu fark eden Jandarma, yakaladı. 5 kişilik ailede anne 45 yaşındaki Huzra Maghsoudi’un, kucağında battaniyeye sarılı kızı 10 yaşındaki Nergis Maghsoudi’nin cenazesini taşıdığı anlaşıldı.

KORKUNÇ İDDİA

Baba 45 yaşındaki Sefar Maghsoudi ile biri 17 diğeri 14 yaşında ve diğer her ikisinin de adı Mustafa olan çiftin iki oğlunun bitkin olduğu görüldü. Kilometrelerce çocuğunun cesedini taşıyan aile, içinde bulundukları botun Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince batırıldığını öne sürdü. Kalabalık bir grup ile karaya ulaşmayı başardıklarını diğerlerinin çevreye dağıldığını söyledi.

ARAMA KURTARMA BAŞLATILDI

Kaçakların botunun battığını öğrenen ve grup içindeki 10 yaşındaki Nergis Maghsoudi adlı bir çocuğun cesedini gören jandarma, harekete geçti. Kaçakların botunun battığı bölge, Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildi. Sahil Güvenlik ekipleri karadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattı. Çocuğun cenazesi ve yakalanan kaçaklar, Dikili’ye götürüldü. Bölgede arama çalışmaları sürüyor.