Orhan SENCER/İSTANBUL, () - KAZAK basını, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Astana ile Galatasaray'ın 2-2 berabere kaldığı maça geniş yer ayırdı.

Egemen Kazakistan gazetesi, Galatasaray'ın ilk yarıda üstün bir oyun sergilediğini ve Astana kalesinde tehlikeli pozisyonlar ürettiğini vurgularken, ikinci devrede ise bambaşka bir Astana olduğunu belirtti. Astana kalecisi Nenad Eric'in 86. dakikada topu içeri almasıyla Galatasaray'ı mutlu ettiğini ifade eden gazete, 89'uncu dakikada gelen golle Türklerin mutluluğunun uzun sürmediğini yazdı.

Baq.kz adlı haber sitesi de, "Roger Canas, başkenti mağlubiyetten kurtardı" başlığıyla verdiği haberde, Astana'nın orta saha oyuncusu Roger Canas'ın son dakikalardaki şutuyla takımını mağlubiyetten kurtardığını ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanlarını kazandırdığını yazdı.

"Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" başlığını kullanan Karavan gazetesi, Wesley Sneijder, Lukas Podolski ve Fernando Musleralı Galatasaray karşısında Astana'nın inanılmaz bir parlama ve dramatik bir futbolla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanını aldığını belirtti.

Vremya gazetesi ise ilk yarıda atak oynayan Galatasaray'ın ikinci yarıda daha sakin bir şekilde defans yaptığını ve Astana'nın da daha sık ataklara çıktığını ifade ederek, 2-2'lik skorla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanlarını elde ettiklerini vurguladı.