Öğretim görevlisi, eski hemşire, emekli Yarbay Mine Demet Güngör İstanbul Altunizade'deki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Güngör için bugün memleketi Sinop Alaaddin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, merhumenin eniştesi KESK Sinop Dönem Sözcüsü ve aynı zamanda siyasetçi Metin Gürbüz de katıldı. Cenazede kızı Leyla Güngör annesinin al bayraklı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 


ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DE YAPIYORDU
Cenazede konuşan emekli Yarbay Mine Demet Güngör’ün eniştesi Metin Gürbüz, "Benim baldızım Mine Demet Gül kendisi uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hizmet etmiş ve yarbay rütbesiyle emekli olmuştur. Yarbaylığından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldıktan sonra vakıf üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmıştır. Eşi de yine albay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet etmiş. Bu şanlı ordunun her kademesinde görev almış insanlardır. Bir elim kaza sonucu kendisini kaybettik. İstanbul’da ikamet ediyorlardı. Cenazeyi alıp Sinop’a getirdik. Son görevimizi yapmak üzere bugün Alaaddin Cami’de kılınacak öğle namazına istinaden Sinop Çukurbağ Aile Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Ulusal basında dedikodular üzerinden haber yapılması aileyi de üzmüştür. Diğer ailenin fertlerini de üzmüştür. Gerçekle bağdaşmayan ve gerçek olmayan komşuların yorumları ve uydurmaları üzerine İstanbul’da yapılan ve İstanbul merkezli haberlere yurttaşlarımızın ve Sinoplu hemşehrilerimizin itibar etmemelerini istiyorum" dedi.



İki çocuk annesi Mine Demet Güngör öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurbağ Mezarlığı’nda gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede merhumenin eşi de taziyeleri kabul etti.