Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Ülkü Ocakları tarafından cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi. Bin kişilik aşure kısa sürede tükendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda cuma namazı sonrası stant kuran Ülkü Ocakları üyeleri, vatandaşlara aşure ikram etti. MHP Kayseri Milletvekili adayları Yusuf Halaçoğlu, Mehmet Özmen, Kamil Karamete ve Erkan Avcı da burada Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Aytaç Gezici ile birlikte kuyruğa girenlere aşure dağıttı. Bin kişilik aşure kısa sürede bitti.
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Aytaç Gezici, bugün Kerbela’da yaşanan büyük acının 1376’ıncı yılı olduğunu söyledi. Gezici, "Bugün sünnisi, alevisi, şiası bütün Müslümanları birleştiren hüzün günü. Kerbela hüzün ve bela yeridir. Bu hüzün ve bela yerine Emevi halifesi Yezidin zulmüne isyan ederek gelen Hz. Hüseyin'in şehadet şerbetini içtiği yerdir Kerbela. Zalimlere boyun eğmeyen Hz. Hüseyin arkasında cuma namaz kılan Yezid'in askerleri tarafından yine böyle bir cuma günü şehit edilmiştir. Bugünü yâd etmek için paylaşılan aşure birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın, bolluk ve bereketin simgesidir. En önemlisi de zalimin adı halife de olsa zulme boyun eğmemenin sembolik günüdür'' dedi.

FOTOĞRAFLI