Hüseyin YILDIZ/ KIRIKHAN(Hatay), () - HATAY'ın Kırıkhan, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde seçim güvenliği nedeniyle Suriyeliler'e sokağa çıkma yasağı getirildi.
Yasağın uygulandığı ilçelerden biri olan Kırıkhan'da sokağa çıkma yasağı Suriyelilere belediyenin hoparlörlerinden yapılan anonslarla duyuruldu. Türkçe ve Arapça yapılan anonslarda, "Güvenlik açısından Suriyeli vatandaşların seçim günü 08.00 ile 18.00 saatleri arasında zorunlu haller dışında sokağa çıkmamaları önemle duyurulur" denildi. Belediye Başkanı Ak Partili Ayhan Yavuz, yasağın valilik kararıyla alındığını söyledi.
Yayladağı İlçesi'nde de sokağa çıkma yasağı Suriyelilere yine belediye hoparlörlerinden Türkçe ve Arapça yapılan anonslarla duyuruldu. Reyhanlı İlçesi'nde ise sokağa çıkma yasağı Suriyelilerin dernekleri aracılığıyla duyuruldu. Yetkililerin yasak kararını bildirdiği derneklerdeki görevliler, kentte yaşayan Suriyelileri seçim saatleri süresi içerisinde zorunlu ihtiyaçlar haricinde evlerinden dışarı çıkmamalarını istedi.