Kariyerine doğduğu şehrin takımı Tongeren'in altyapısında başlayan, 2001 yılında Hollanda'nın profesyonel takımlarından MVV Maastricht ile imzaladığı sözleşmeyle profesyonel olan ve 2016-2017 sezonunun ara transfer döneminde TFF 1'nci lig takımlarından Samsunspor'la 1.5 yıllığına imza atan Tom Muyters, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. 

'BÖYLE TARAFTARI HİÇ GÖRMEMİŞTİM'
Hollanda'nın Excelsior takımından ara transferde Samsunspor'a gelen Belçikalı file bekçisi 32 yaşındaki Tom Muyters, Türk halkının misafirperver olduğunu belirterek, "Samsunspor taraftarı çok fanatik. Böyle bir duygulu taraftar daha önce hiç görmedim. Bunu yaşamak çok güzel bir şey. Çünkü ben geldiğimde takımın sıralaması belliydi. O halde iken bir taraftar takımı hiç bırakmadı. Bu takım şampiyonluğa oynadığı zaman taraftarların fanatikliğini düşünemiyorum" dedi. 

'TARAFTAR VİDEOLARINI İZLEYEREK GELDİM!..'
Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu ve Samsun halkının çok misafirperver olduğunu söyleyen Tom Muyters, "Farklı bir ülkeye gitmek için macera arıyordum. Samsunspor'un büyük ve güzel bir kulüp olduğunu öğrendim. Çok büyük ve kalpli taraftarı var. Sosyal medyadan ve bazı video oynatma sitelerinden Samsunspor'un maçlarına ve taraftarların videolarını izledim, çok beğendim. Yurt dışında Türk arkadaşım hiç yok. Samsunspor'a gelme işi netleşince Türkiye'ye tatile gelen arkadaşlarımdan fikir aldım. Onlar da Türkiye'yi çok beğendiklerini söylediler. Türkiye'yi çok beğendim. Samsun'u da çok beğendim. Türk halkı ve Samsun insanı çok misafirperverler. Herkes güler yüz gösteriyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor" dedi.

'ŞAMPİYONLUĞA OYNASAK...'
Samsunspor taraftarının çok fanatik olduğunu ve Samsun'un meşhur pidesini çok beğendiğini söyleyen Muyters, "Samsunspor taraftarı çok fanatik. Böyle bir duygulu taraftar daha önce hiç görmedim. Bunu yaşamak çok güzel bir şey. Çünkü ben geldiğimde takımın sıralaması belliydi. O halde iken bir taraftar takımı hiç bırakmadı. Bu takım şampiyonluğa oynadığı zaman taraftarların fanatikliğini düşünemiyorum. Türk yemeklerini çok beğendim. Türk mutfağı ve kültürü çok geniş. Samsun'da ilk pide yedim ve çok beğendim. Çok lezzetli. Samsun'un ve Türk mutfağında sevmediğim hiçbirşey yok" diye konuştu.

ŞANLIURFA'DAN HEDEFİMİZ 3 PUAN
8 Nisan Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Şanlıurfaspor maçından 3 puanla dönmek istediklerini de söyleyen Tom Muyters, "Şanlıurfaspor maçı önemli bir maç bizim için. Arkadaşlarla bu maça iyi hazırlanıyoruz. Her hafta maçı kazanmak için maça çıkıyoruz. Biz iyi bir takımız. Birbirimize bağlıyız. Aramızda bir sorun yok. Bu maçtan da galip geleceğimize inanıyorum. Samsun'a 3 puanla dönmek istiyoruz" dedi.