ÇOCUKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “ Bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Deprem bölgesinde kadınlarımızın kendileri için tek birşey istemediğine şahit olduk. Her seferinde, mikrofon onlara uzatıldığı zaman söyledikleri bir şey var: "Çocuklarım için ayırdığım su." veyahut da "Çocuklarım için ayırdığım gıda." Yani vefakârlıklarını buradan kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Bunların dışında, bölgede ya, göçük altında çocukların elini tutan babaları gördük, yine göçük altında çocuklarının üzerine kapanarak ruhunu teslim eden anaları gördük. Özellikle deprem bölgesinde psikolojik durumları dâhil, sağlık sorunları dâhil özellikle gıda ve barınma konusunda kadınlar büyük zorluk yaşamaktadır.” dedi.

iyi-parti-samsun-milletvekili-bedri-yasar_58154df-1024x678

CİNAYETLERE “DUR” DENİLMELİ

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadına şiddete sıfır tolerans düzenlemeleri içe yaramamıştır. Bütün düzenlemelere rağmen, 2020 yılında 266 kadın cinayete kurban gitmiş. Yine 2022 yılında 334 kadın cinayetinin yaşandığı ülkemizde 245 kadın da şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. Ülkemizde kadınların yüzde 50'si boşanmak istedikleri için öldürülüyorlar. Bu cinayetlere muhakkak "dur" dememiz gerekiyor. “Cennet anaların ayakları altındadır.” diyen bir dinin mensuplarıyız buna rağmen, maalesef, hâlâ, cinayetleri durduramıyoruz. “Kadınlarımız evlerinin mimarıdır.” diyoruz "eli öpülesi kadınlarımız" diyoruz ama ne siyasette ne de toplumun farklı kesimlerinde kadınlarımızın kendilerine düşen yeri bugüne kadar maalesef alamadıklarını görüyoruz, parlamento da buna dahildir. İnşallah, önümüzdeki dönem, 28'inci dönemde haklarına düşen sayıda parlamentoda temsil edilirler.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.