EDİRNE’de tarihi geçmiş ilaçların toplanması için valilik, belediye ve sağlık müdürlüğü ortaklaşa proje hazırladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ilaçların aile sağlık merkezlerine konulacak kutularda toplanarak İzmit’teki atık tesislerinde imha edileceğini söyledi.
Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü tarihi geçmiş ilaçların toplanması için ‘Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi’ başlattı. Projenin protokolü kurumlar arasında imzalanırken, Aile Sağlığı Merkezleri’ne konulacak kutularda toplanan ilaçlar ve kutuları İzmit’te büyükşehir bünyesindeki Atık ve Artıkların Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş.’nin (İZAYDAŞ) tesislerinde imha edilerek geri dönüşüme kazandırılacak.
Protokol imza töreninde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “Bu kutuları aile sağlık merkezleri ve bazı kurumlarımıza yerleştireceğiz. Gerekli duyurular yapıldıktan sonra evlerde bulunan kullanmadıkları, yarım kalmış ve tarihi geçmiş ilaçları çöp kutularına değil bu kutular atmaları sağlanacak. İlaçlar bu kutularda toplandıktan sonra belediyemiz aracılığı ile İzmit’e İZEDAŞ göndererek imhası sağlanacak ve böylece Türkiye’de örnek bir çalışma başlatılmış olacak. Bu ilaçların toplanacağı kutular aile sağlık merkezleri ve uygun görülecek resmi kurumlara yerleştirilecek. Türkiye’de ilkleri yapan bir il olarak bu proje ile de örnek olacağımıza inanıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI