Haymana Savcılığı, ilçede ağır ceza mahkemesinin bulunmaması nedeniyle fezlekeyi Ankara’ya gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdur öğrencilerin ifadelerini Çocuk İzleme Merkezinden yeniden alarak, okul müdürü S.K hakkında “Çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz” suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, S.K hakkında 198 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen F.O isimli öğrenci, şüpheli S.K ile aynı köylü ve uzaktaN akraba olduklarını, 9. Sınıfta okuduğu sırada okula öğretmen olarak gelen, daha sonra müdür olan şüphelinin kendisini odasına çağırarak, beraber uyumak istediğini iddia etti. F.O, “Okul müdürü olduğu için itiraz edemedim. İki üç kez birlikte aynı yatakta yattık. Tacizde bulundu. İstemediğim tüm eylemleri odasına çağırarak orada gerçekleştirdi. Korkmam nedeniyle durumu aileme anlatamadım” dedi.

EVDE DE TACİZ ETMİŞ

Mağdur M.Ç de ifadesinde şikayetlerini bildirmek üzere okul müdürünün odasına gittiğinde, S.K’nın kendisine tacizde bulunduğunu, kendisine masaj yaptırdığını, “Yatağıma gel, benimle uyu, masaj yap” dediğini anlattı. O.T isimli öğrenci de 2016 Ağustos ayında şüphelinin kendisini zorla evine davet ettirdiğini, ailesiyle tanıştığını, gece evlerinde kaldığını, aynı odada karşılıklı yataklarda yattıkları sırada yatağına gelip, istememesine rağmen masaj yapmaya başladığını anlatarak, “Senin niyetin ne diye hocaya tekme attım. Sabaha kadar korkudan uyumadım” iddiasında bulundu. İddianamede ismi saklanan “Gizlikişi 9” adı verilen öğrenci ise ifadesinde, “Bir çok kişiye böyle eylemlerde bulundu” iddiasına yer verdi.

CEZA ALMIŞ

İddianamede, şüpheli S.K’nın Edirne’de görev yaptığı 2014 yılında da hakkında “Kişilerin huzur ve sükununu bozma ve cinsel taciz” suçlarından dava açıldığı da belirtildi. Edirne 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 8 Mayıs 2014 tarihinde bu iki suçtan S.K’nın cezalandırılmasına karar verdiği, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakıldığının anlaşıldığı belirtildi. İddianamede S.K hakkında idari soruşturma başlatıldığı da ifade edilen iddianamede, “Disiplin yönünden devlet memurluğundan çıkarma, idari yönünden yöneticilik görevinin S.K’nın üzerinden alınarak il içinde durumuna uygun bir kuruma atanmasının uygun olacağına karar verildiği görülmüştür” değerlendirilmesi de yapıldı.

NAMUSLARINI ORTAYA KOYDULAR

İddianamede, S.K’nın savunmasının inandırıcı olmadığı, okul müdürü olarak görev yaptığı okulda bakım ve gözetim yükümlülüğü bulunduğu, görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak atılı suçu işlediği belirtildi. İddianamede mağdurların namuslarını ortaya koymak suretiyle şüpheliye iftirada bulunmalarını gerektirir dosyaya yansıyan bir husumetlerinin tespit edilmediği görüşüne de yer verildi.

Kaynak:Hürriyet