Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi meclisinin 2018 yılı Nisan ayı ikinci oturumunda eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu yere yapılacak olan Ereğli eğitim kampüsü tartışıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi’nin 2018 yılı Nisan ayı toplantısının ikinci oturumu AKM Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşma sırasında Ereğli Eğitim Kampüsü yeri ile ilgili olarak AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun projenin devam ettiğine yönelik açıklamasının doğru olduğunu söyledi. Uysal’ın sözlerine yanıt veren CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı ve CHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Sertan Ocakçı 2014 yılından bu yana farklı zamanlarda yapılan açıklamaların yer aldığı gazete kupürlerini göstererek, hangi açıklamanın doğru olduğunu sordu. Konuyu gündemde tutup Ereğli’nin eğitim kampüsü alanına sahip çıkmasını sağlayacaklarını savunan Ocakçı, AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay “Ateş yakıp her gün bir belediye meclis üyesi orada nöbet tutsun” şeklindeki önerisini desteklediğini açıkladı.

Bu öneriyi kabul etmediğini dile getiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise askeri ve politik olarak çıkacak karara saygı duyulması gerektiğini hatırlattı.

İlçelerde üniversite kurulabildiğini belirten Uysal, Ereğli’nin Zonguldak’tan ayrılmadan kampüsleşmeye ve üniversiteleşmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Tartışmalarında ardından 1960 darbe döneminde ismi 27 Mayıs konulan Bağlık Mahallesi’nde ki sokağın adı Şehit Kader Acar Caddesi olarak, Göktepe Mahallesi’nde ki Malatra sokağının ismide Küçük Yalı sokak olarak değiştirildi.

Gündemde bulunan diğer maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.