KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, “Bugün olduğu gibi bundan sonra da, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı göğsünü siper eden kahramanlarımızın unutulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü” programı düzenledi. 15 Temmuz’un 1. yıl dönümünde gerçekleştirilen programda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda 15 Temmuz gününe ilişkin görüntülerin yer aldığı kısa film de izletildi.

Programda konuşan KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, “Bugün olduğu gibi bundan sonra da, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı göğsünü siper eden kahramanlarımızın unutulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. Uzkurt, 15 Temmuz üzerine birçok senaryolar üretildiğine değinerek, “Üretilen senaryolar dahilinde aziz milletimizin zihinleri bulandırılmak istendi. Bir yıl önce cereyan eden bu hain teşebbüsün faturasının ülkemize ve milletimize ağır ve menfi etkisini izah etmek çok da kolay olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün planladığı darbe teşebbüsünün hiçbir zaman unutulmayacağını kaydeden Uzkurt, bu girişimin Türk halkının o gece milli mücadeleye verdiği destek ile sindirildiğini anlattı. Uzkurt, KOSGEB olarak ülke ekonomisinin canlandırılmasına ilişkin yeni çalışmaların başlatıldığını bildirerek, “Kısa bir süre sonra yeni destek programlarımız ve mevcutlarda yapılacak olan revizyonlar ile KOBİ ile girişimcilerimize yeni çalışmaları sunmuş olacağız. Bu şekilde ülke ekonomimizin daha güçlü gelmesini sağlayacağız” mesajını verdi.

Ankara 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Levent Yücel ise 15 Temmuz günü yaşadıklarını anlattı. Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesi milli mücadeleye destek veren gazilere plaket takdim edildi.