Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Batı toplumlarınca zihnimize kazınan Ortadoğu tanımlaması bir algı operasyonudur. Filistin ve Ortadoğu tanımlaması İslam coğrafyasıdır. Tüm Müslüman halkların ortak vatanıdır” dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhyiddin Ali Karadaği ile IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Müslümanların kutsal mabedlerine uyguladığı faşist uygulamalar ve Filistin halkına karşı devam eden zülüm politikası ile ilgili kurumsal iş birliği alanlarında geniş kapsamlı konular ele alındı.

Katar’dan gelen Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, birliklerine bağlı on binlerce alim ve bilim adamı ile yine küresel gücü olan ve on binlerce akademisyenin mensubu bulunduğunu ifade ederek, “Birliğim ile 151 üniversitenin aktif görev aldığı 29 ülkede faaliyet gösteren IUC’nin İslami ve insani ortak faaliyetlerde bulunmayı karara bağlamak bizleri çok onurlandırmıştır. Çünkü İslam dünyası için akil insanlarının birliktelik oluşturması hayati önem arz etmektedir. Tüm dünyanın İsrail’in uyguladığı bu vahşete seyirci kalması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ise yaptığı açıklamada dünyanın saygın ilim ve bilim adamlarını bünyesinde barındıran Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyeddin Ali Karadaği ile başta İslam dünyasının ilmi ve insani sorunlarını istişare ettiklerini söyledi. Her iki kurum arasında başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur, eşit ve hakça paylaşım getirecek çalıştay ve projelere başlamak beni ve kurumumuzu onurlandırmıştır. Yakın tarihe kadar Müslüman ilim adamları ve akademisyenlerce üretilen bilgi ve düşünceler batı toplumları başta olmak üzere tüm insanlığa rehber olmaktaydı. Yine Müslüman alim ve akademisyenlerin tüm insanlığa önderlik yapacağı zamanı yaşatmak istiyoruz” dedi.

Azizoğlu, Ali Karadaği’nin liderliğinde Müslüman bilim adamlarının İslam dünyasını küresel emperyalizmin insanlık dışı zulümünden koruyacak birleştirici ilmi çalışmalarını aralıksız sürdürmelerinin kendilerine umut verdiğini belirterek, “İsral’in Filistin topraklarında yaptığı zülüm ve vahşet bilinmelidir ki tüm batı toplumlarının ortak faşizan projesi ve günahıdır. Filistin tüm Müslümanların ortak toprağı ve Filistin halkının özgürlük mücadelesi tüm insanlığın onur mücadelesidir. Batı toplumlarınca zihnimize kazınan Ortadoğu tanımlaması bir algı operasyonudur. Filistin ve Ortadoğu tanımlaması İslam coğrafyasıdır. Tüm Müslüman halkların ortak vatanıdır” dedi.