AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Şeref Malkoç, Trabzon Havalimanı Başmüdürü Ahmet Aydın’ın basında yer alan “Trabzon Havalimanı’na ikinci pistin yapılmasına gerek yok” açıklamalarına tepki göstererek ikinci pisti Trabzon’a kazandıracaklarını söyledi.
Müdür Aydın’ın basında yer alan “Proje aşamasında olan ikinci pist Ordu-Giresun havalimanı ve Rize Fındıklı’ya yapılması planlanan havalimanı projesi için şu anda rafa kalktı. Havalimanımıza ikinci piste de gerek yok. Mevcut pistimizde bir sorun yok. Trafiği taşıyor. İkinci pist yerine paralel taksi yolu yapılsa olur” sözlerine tepki gösteren Malkoç, pistin yapılması için arkadaşlarıyla birlikte takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek belediyede, gerek valilik ziyaretinde Trabzon’a ikinci pist yapılacağını çok açık sözlerle belirtmiştir. Sayın Başbakanımız geçtiğimiz günlerde Ordu’da kamuoyuna Doğu Karadeniz Kalkınma Eylem Planı’nı açıklarken Trabzon Havaalanı’na ikinci pistin yapılacağını net söylemiştir. Ben Şeref Malkoç olarak arkadaşlarımla beraber bu işi Trabzon ve Ankara’da takipçisi olacağım. Allah nasip ederse ikinci pisti Trabzon’a kazandıracağız” dedi.
Başmüdür Aydın’ın açıklamalarını talihsiz bir açıklama olarak değerlendiren Malkoç, “Başmüdürün yaptığı açıklama olumsuz bir açıklamadır. Cumhurbaşkanın Başbakanın sözü varken bir müdürün kanaatini açıklaması önemli değildir. Kanaatimce bu yanlış anlaşılmadan kaynaklandı. Kötü niyetli bir açıklama olduğunu sanmıyorum. Tekrar ifade ediyorum Cumhurbaşkanı ve başbakanın ilgili bakanın net bir sözü varken bir müdürün sohbet esnasında da olsa samimi ortamda da olsa kendi kanaati de olsa böyle bir açıklama yapmaması gerekiyordu” diye konuştu.