HAKKARİ İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi olmaması için silahların mutlaka susturulması gerektiğini söyledi.
Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, bölgede son zamanlarda yaşanan çatışmalı süreç ile ilgili İl Özel İdaresi'ndeki meclis salonunda basın açıklaması yaptı. İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, Türkiye'de yaşanan çatışma ve savaş ortamına bir an önce son verilirken, müzakere sürecine kalındığı yerden devam edilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, şöyle dedi:
"Savaş, çözüm değildir. Kürt sorunu savaşla değil, demokratik yöntemlerle çözülmelidir. Son iki ayda çatışmalarda yüzlerce insan yaşamını yetirdi. Bir an önce silahların susması ve yasal çerçevede müzakere başlatılmalı. 1 Kasım'da erken seçim yapılacak. Savaş ve çatışma ortamında demokratik bir seçim yapılması mümkün değildir. Artık Türkiye’de yaşayan halklar adalet, eşitlik ve demokratik bir şekilde birlikte yaşamak istiyor. Halk birilerin iktidarı için Türkiye’yi kurban etmek istemiyor. Herkes savaştan zarar görüyor, insanların ölüyor, doğa zara görüyor, ormanlar yakılıyor, Çocuklar yetim kalıyor, anneler, babalar ağlıyor. Ülke ekonomisi çöküyor. İnsanlar birbirilerini öldürdükçe kin, nefret ve şiddet artırıyor. Yaşanan savaş, çatışma Türkiye’nin yararına değil, dış güçlerin ve iktidarlıların, rantçıların yararınadır. Savaşı değil barışı istiyoruz."

FOTOĞRAFLI