SİNOP (AA) - Sinop’ta düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Bayanlar Basketbol Turnuvası sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Basketbol İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvanın final maçında Rize İrfan Köksal Eyüpoğlu Spor Kulübü, Ordu Özel Açı Lisesi Spor Kulübünü 62 - 59 yenerek birinciliği elde etti.

Turnuva sonunda kupa ve ödüllerin dağıtıldığı törende konuşan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, sporcularla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Çetinkaya, iki gün sonra Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacaklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Turnuvamızın adı 29 Ekim Cumhuriyet turnuvasıydı. Bu bir Cumhuriyet kazanımıdır. Cumhuriyetimizin kazanımlarının bir ürünü olarak sizler de buralardasınız. Sizlerle birlikte ülkemiz Cumhuriyetin ilerleyen yıllarında çok daha iyi bir yerlere gelecektir. İnşallah gelecekte milli sporcular olarak sizleri görmek isteriz. Ayrıca turnuvada emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum."

Törene Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, sporcular ve idareciler katıldı.