Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye katılan eski milli futbolcu Engin Verel Fatih Terim’i eleştirerek, “Fatih Terim siyaseten Türkiye Futbol Direktörü oldu” dedi.
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı’ gecesinde söyleşiye katılan eski milli futbolcu Engin Verel, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i eleştirdi. Söyleşide, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni aldığı karar olan alt yapıdan en az 1 oyuncu bulundurmayla ilgili soruya cevap veren Verel, “Türkiye’de bugüne kadar hep bir olay var, az konuşuluyor uygulanmıyor. Batıda ise az konuşuluyor ama uygulanıyor. İnsanları kandırmanın bir anlamı yok” dedi.
“FATİH TERİM SİYASETEN ORAYA GELDİ”
Türkiye’den Avrupa giden ve Anderlecht formasıyla şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçen Verel, Fatih Terim’in TFF’nin Kulüpler Birliği Vakıf Toplantısı’nda yaptığı konuşmalara atıfta bulunarak, “Konuşmak güzel bende burada konuşurum. Ama uygulayabiliyor muyuz? Yani 1. lig takımlarına maddi manevi destek veriyorsunuz. 2. lig ve 3. lig takımlarına da destek veriyorsunuz. Ama amatör lig takımlarına destek vermiyorsunuz. Fatih derim diyor ki, ‘Siyaset futbolun içerisinde olmasın nasıl olmasın?’ Fatih Terim de siyaseten oraya geldi. Siyaset olmazsa kulüpler maddi olarak sıkıştığı zaman vergi borçları olduğu zaman, sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Maliye Bakanımıza gitmiyorlar mı? Bugün belediyelerimiz amatör kulüpleri desteklemezse, bu futbolcu kardeşlerimizi desteklemek için nereye kadar dayanabilecekler” şeklinde konuştu.
“AYDA 420 BİN EURO ALIRKEN BUNLARI SÖYLEMEK GÜZEL”
Fatih Terim’in Galatasaray’dan arkadaşı olduğunu söyleyen Verel, “Fatih Terim’in arkadaşım olması yanlışlarını söylememem demek değil. Ayda 420 bin Euro para alırken bunları söylemek güzel ama bir amatör kulübün masrafının kaç para olduğunu biliyor mu? Bir gencin okul masrafı, spor masrafı kaç para olduğunu biliyor mu? Bugün Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın milyon Euro’luk bir futbolcunun maaş aldığı bir ülkede asgari ücret sanırım 960 lira. Böyle bir ülkede bu kadar yabancı oyuncuya bu kadar para verilirken yaklaşık 14 tane yabancı oynatılması bana bir çelişkiyi hatırlatıyor. Çünkü aynı Fatih Terim Galatasaray’ın başında iken yabancı sayısının kısıtlanması düşüncesi içerisindeydi. Demek ki insanlar kulüpçü olduğu zaman başka federasyoncu olduğu zaman başka düşünüyorlar” dedi.