SİNOP (AA) - Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bazı kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarınca toplu kan bağışında bulunuldu.

Sinop İl Sağlık Müdürülüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Atatürk Devlet Hastanesi Baştabipliği'nde görevli bazı sağlık çalışanları, Türk Kızılayı Sinop Kan Merkezine bağışta bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Telatar, Türk Kızılayı ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde toplu kan bağışında bulunduklarını söyledi.

Türk Kızılayı'nın herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Telatar, "Halkımızda kan bağışı noktasında güzel bir duyarlılık oluştu biz de buna destek vermek için buradayız" dedi.

 .Kamuoyunda duyarlılığın daha da perçinleyebilmesi için sağlıkçıların kan bağışı yapmasının biraz daha da önemli olduğunu düşündüğünü belirten Telatar, "Tabi sadece sağlıkçılarla sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekmek isterim. Bütün vatandaşlarımız ellerinden geldiği kadar kan bağışında bulunuyor bu özverilerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.