AK Partiden Kayseri Milletvekili aday adayı olan Ayhan Oğan yaptığı basın açıklamasında, “AK Parti seçime hazırlık çerçevesinde en fazla rağbet gören partidir” dedi.
Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yapan AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Ayhan Oğan, “Ortada yanlış bilgiler söyleniyor o yüzden de basınla buluşmak istedik. Benim başka bir şehirden aday olduğum söylentileri çıkmış fakat ben Kayseri’de doğdum ve büyüdüm. Kayseri’deki adaylık sürecimizde bizim böyle bir talebimiz olmadı. Hayatımın her alanında özellikle de makro siyasi konularda anayasa, demokratikleşme, uluslararası ilişkiler çerçevesinde hükümetimizle ve partimizle iş birliği içerisinde çok büyük organizasyonlar yaptık. Bu çerçevede Kayseri’de 25. Dönem TBMM oluşurken hemşerilerimizin desteğiyle hizmetlerimizi meclisin bir üyesi olarak devam ettirmek için bir yola çıktık” dedi.
Seçim sürecine değinen Oğan, “Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçim süreci başlamıştır. Bu seçim ülkemiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. 13 yıldır AK Parti hükümetlerinin ve bu hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Demokratik Dönüşüm Süreci büyük ölçüde başarı sağlamış, demokratik istikrar ve kalkınmanın da verdiği güçle hamd olsun ülkemiz önemli bir sıçrama yapmıştır. 7 Haziran seçimleri demokratik istikrarın, demokratik dönüşümün kalkınma hamlelerinin devamı açısından ve kesintiye uğramaması için AK Partinin bugüne kadar milletten aldığı desteğini arttırarak ve daha da güçlenerek çıkması gereken bir seçim süreci haline gelmiştir. Bu çerçevede iç tüzük gereği üç dönem kuralının işletilmesinin ve bu seçim sürecinin kritik önem arz etmesinin partimize olan teveccühü ve ilgiyi arttırdığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Oğan ayrıca, “Birçok kesimden, birçok meslek grubundan, Türkiye’nin çoğulcu yapısına uygun bir zenginlik göstergesi olarak, hepsi birbirinden kıymetli ve değerli aday adaylarımızın AK Partide hizmet edebilmek için yarışa girmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu hareket, dün olduğu gibi bugünde her türlü vesayet ağıyla kirli ittifaklarla, paralel ilişkiler ile mücadele edecek yeni kadrolara sahiptir. Bizleri daha aydınlık ve huzurlu günlerin beklediğini bütün hemşerilerimizle sevinçle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Ağan, “Bugün Türkiye’ye yol veren önemli konumdaki aktörler, aydınlar, akademisyenler, kanaat önderlerinin aşağı yukarı tamamıyla bir çok alanda çalışabilme imkanı bulduk. Bu tecrübelerimizi Kayseri’deki çalışmalarımıza da yansıtacağız. Burada kimseye karşı farklı yaklaşım ayrımcılık gözetmeden her kesimi anlayabilecek, devletin imkanlarını hukuk karşısında herkesin eşit hakları çerçevesinde kalarak faydalanmalarına yardımcı olmaya çalışacağız. Bu süreci beklendiği gibi başarıyla sonuçlandırabilirsek Kayserili hemşerilerimizin inancı, mezhebi, hayat tarzı, siyasi görüşü ne olursa olsun bir AK Parti milletvekilinden öte bir Kayseri milletvekili ve Anadolu topraklarının çocuğu, gençleri olarak elimizden gelen gayretle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
‘AK Parti seçime hazırlık çerçevesinde en fazla rağbet gören partidir’ diyen Oğan, “7 bine yaklaşan aday adayı müracaatı vardır. Bunun içerisinde titizlikle öncelikle il, ilçe teşkilatları, mahalle başkanları ve bütün teşkilatların katıldığı bir temayül yoklaması olacaktır. Arkasından kamuoyu anketleri yapılacaktır. Daha sonra aday adaylarıyla genel merkezin yapacağı mülakatlar olacaktır. Sonrasında partinin genel merkezinde oluşan üst kurul vardır. Genel başkan yardımcıları, teşkilat başkanı, seçim işleri başkanı, partinin genel başkanı, partinin sekreteri, kadın ve gençlik kollarının içinde olduğu bu üst kurul belirleyecektir. Burada kimse ‘ben buna etki ederim’ diyemez fakat daha sonra burada etki edecek Anadolu’nun ve bu hareketin doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın elbette etkisi olacaktır. Eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün elbette etkileri ve katkıları olacaktır. Genel başkanımız son noktada üst kurulun başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu listelerin son halini verecek ve yüksek seçim kuruluna teslim edecektir” şeklinde konuştu.