KASTAMONU (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, düzenledikleri ve önümüzdeki yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirecekleri tecvit çalıştayının ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca herkesin üzerinde ittifak edebileceği güncel bir dille yazılmış bir tecvit kitabı hazırlamak istediklerini söyledi.

Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kastamonu'daki bir nikah salonunda düzenlenen Tecvit Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, çalıştayın 4 gün boyunca Ilgaz Dağı'nda kapalı özel oturumlar şeklinde devam edeceğini söyledi.

Bu çalıştaya ülkenin değişik illerindeki ilahiyat fakültelerinden akademisyenler, tecvid yazmış müellifler, eğitim merkezlerinden Kuran-ı Kerim öğretmenleri ve alanında uzman 80 civarında hocanın katıldığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bu çalıştayın amacı, Ehl-i Kuran'ı bir araya getirmek suretiyle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, Kur'an tilavetindeki farklılıkları değerlendirmek, ihtilafları azaltmak ve okuma birliğini sağlamaktır. Bu çalıştayla birlikte önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz uluslararası düzeydeki tecvit çalıştayının ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca herkesin üzerinde ittifak edebileceği güncel bir dille yazılmış bir tecvit kitabı hazırlamak istiyoruz."

Şahin, son 2 yıldır Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmaları yaptıklarını dile getirdi. 6-12 Temmuz tarihlerinde düzenlenen yarışmaya 53 ülkeden 98 yarışmacının katıldığını anımsatan Şahin, bu yarışmaları sürdüreceklerini kaydetti. 

Şahin, çalıştayda katkısı bulunan yetkililere teşekkürlerini iletti. Çalıştaya, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Müftüsü Osman Aydın, akademisyenler, kamu kurumlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Türkiye'nin değişik kentlerinden müftülüklerin personelleri ile vatandaşlar katıldı.