AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Harita Mühendisi Ferdi Akkaya, hayatında bir kez Adnan Menderes’e oy veren 90 yaşındami seçmeni evinde ziyaret etti.
Seçim çalışmaları için Antalya seçmeni ile bir araya gelen AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Harita Mühendisi Ferdi Akkaya, Konyaaltı ilçesi Hisarçandır Mahallesi’nde yaşayan Kastamonu Tosya doğumlu 90 yaşındaki Zekiye Gökalp’i evinde ziyaret etti. Şimdiye kadar kendisiyle görüşmek isteyen hiç bir siyasetçiyi kabul etmediğini belirten Zekiye Gökalp, Akkaya’ya, darbe dönemlerini anlattı. Ziyarette o günleri anımsayan Gökalp, babasıyla namaz kıldığı sırada yaka paça gözaltına aldığını söyleyerek, şöyle dedi:
“Ocak ayının 18’iydi ve 82 erkek ve bir de ben olmak üzere toplam 83 kişiyi 3 saat yürüttükten sonra getirdikleri nezarete attılar. Tepemizden de su tutuyorlardı. ‘Baba üşüyorum’ dedikçe babam bana ‘Allah de kızım. Allah diyen üşümez’ diyordu. Tepemizden sular akıtılarak günlerce nezarette yatırıldık. Hakim karşısına çıkarıldığımda ise neden askerin kafasını yardığım soruldu, ben de anlattım. Hakkımı kesinlikle helal etmiyorum. ”
YAŞAYAN BİR TARİH
68 yaşındaki Oğlu İsmail Gökalp ve torunu Barış Gökalp ile Antalya’da yaşamını sürdüren Zekiye Gökalp ile sohbet eden Ferdi Akaya, “ Kendisi yaşayan bir tarih. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Hayatı boyunca bir kere ve yalnızca Adnan Menderes’e oy kullandığını söyledi. AK Parti’ye oy vereceğinin sözünü kendisinden aldık. Allah ömür verirse seçim günü kendisini sandığa bizzat götüreceğim ve oy kullandıracağım” diye konuştu.