Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, partili-partisiz bütün vatandaşları 8 Şubat’ta yapılacak il kongresine davet etti.
Başkan Mustafa İzgioğlu, MHP Adana İl Teşkilatı 11. Olağan Kongresi’nin 8 Şubat Pazar günü gerçekleştirileceğini, kongre için bütün hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. İzgioğlu yaptığı açıklamada “Türk Dünyasının Başbuğu merhum Alparslan Türkeş’in liderliğinde 8-9 Şubat 1969 tarihlerinde yapılan kurultayla bugünkü adını ve amblemini Adana’da alan Milliyetçi Hareket Partisi 46 yıl sonra, kurulduğu yerde ve kurulduğu tarihin yıldönümünde Adana il kongresini gerçekleştirmektedir. Çizgisinde hiç kırık olmayan, tarihi şan ve şerefle dolu bir siyasi hareketin kahraman kurucularının seslendiği aynı yerde bizler de aynı dil ile aynı yürekle ses vereceğiz” diye konuştu.
"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR"
Partisinin, kurulduğu tarihten bu yana her zaman iri ve diri olmayı başaran bir siyasi hareket olduğunu söyleyen İzgioğlu şöyle devam etti:
“Kardeşliğimizin çimentosu, birliğimizin sigortası, Türkiye Cumhuriyeti’nin son kalesi, Türk Milleti’nin son umudu, Başbuğ Alparslan Türkeş’in Ülkücü gençlikle birlikte en büyük eseri Milliyetçi Hareket Partisi, kurulduğu tarihten bu tarafa her daim başarılı bir siyasi hareket olmuştur. Türk milletine ve Türk devletine hizmet aşkından asla vazgeçmeyen, siyasi pusulası zerre kadar sapmayan bu hareket, ülkemize reva görülen ihanet sürecinde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde yine en büyük umut haline gelmiş bulunmaktadır. Bizler de 46 yıldır bitmeyen sevdamızla, aynı heyecan ve aynı ruhla aynı istikamette yorulmaya ve koşmaya devam ediyoruz. Pazar günü yapılacak kongremize partili-partisiz bütün vatandaşlarımızın davetli olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin, Adana’mıza, partimize, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
ADAY ADAYI OLACAK KAMU GÖREVLİLERİNE HATIRLATMA
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde aday adaylığı müracaatında bulunmak isteyen kamu görevlilerinin 10 Şubat tarihinde mesai bitimine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini hatırlattı. YSK’nın 5 Ocak tarihli açıklamasında yer alan kararlara atıfta bulunan İzgioğlu, “Kamu görevlileri görevden ayrılmak suretiyle aday adayı olabilirken, aday adayı olmak isteyen ve emeklilik hakkını kazananlar da müracaat için aynı yolu izlemeleri gerekmektedir. Ayrıca, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar için de aynı usul esastır” ifadelerine yer verdi.