Ordu Üniversitesi Rektörü(ODÜ) Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılacak 600 yataklı hastanenin mahkeme sürecinin tamamlandığını ve arazinin tamamen Ordu Üniversitesi’ne geçtiğini açıkladı.
Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, 2.5 yıl önce Tıp Fakültesi Hastanesi yapılması amacıyla kampüs alanı sınırında yaklaşık 300 dönümlük arazide acil kamulaştırma kararı alınarak çalışması başlatılan projenin mahkeme sürecinin tamamlandığını ve arazi sahiplerine mahkemece belirlenen bedellerin ödendiğini söyledi.
ARAZİ BEDELLERİ YATIRILDI
Yarılgaç, 2011 yılında Üniversite Yerleşkesi’nin doğusunda kalan arazinin kamulaştırılması için çalışma yaptıklarını ancak arazinin mahkemece belirlenen fiyatların üniversite bütçesinin çok üzerinde olması sebebiyle yeni bir arazi arayışına girdiklerini hatırlattı. Bu kez üniversite yerleşkesinin güneyinde kalan arazi üzerinde titiz bir çalışma sürdürdüklerini belirten Yarılgaç, söz konusu arazi için 16.12.2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı uzman heyetinin uygunluk görüşünün alınmasıyla arazi kamulaştırma çalışmalarına hız verildiğini belirtti. Ordu 1., 2. ve 3. Asliye Hukuk mahkemelerinde açılan kamulaştırma bedellerinin tespiti davalarının sonuçlandığını ve mahkemece belirlenen bedellerin 27 Şubat 2014 tarihinde maliklerin hesaplarına yatırıldığını belirten Yarılgaç, arazinin kullanım hakkının tamamen üniversiteye geçtiğini ifade etti.
ARAZİNİN TAPUSU ODÜ’NÜN
Arazinin üniversiteye geçmesinin ardından 14 Mart 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirten Yarılgaç, arazinin tapu işlemlerinin de 6 Mart 2015 tarihinde tamamlandığını ve Maliye Hazinesi’ne devri için Sağlık Bakanlığı’ndan ivedelikle izin talebinde bulunulduğunu kaydetti.
Yarılgaç, “Bugünkü aşama ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’ndan onay gelir gelmez 600 yataklı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı için çalışmalar hızlandırılarak en yakın zamanda inşaatına başlanacaktır. Ordu Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık hizmetlerinin kapsamının genişletilmesi ve ilimizin modern teknoloji ile donatılmış sağlık tesislerinden hizmet alabilmesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.