Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2 yıl önce yakalandığı kanser hastalığından dolayı anneleri ölen 4 küçük kardeşin babalarıyla verdiği hayat mücadelesi yürek burkuyor.
Kadirli Bağ Mahallesi’nde yaşayan Elanur (7), Emre (9), Ceren (10), Başak Tokgöz (12), babaları Cumhur Gürsel Tokgöz (49) ile birlikte hayat mücadelesi veriyor. 2 yıl önce yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayan Hacer Tokgöz (40) hayatını kaybetmesiyle 4 kardeş annesiz kaldı. Baba Cumhur Gürsel Tokgöz ise çocuklarına hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyor. Babanın evde olmadığı zamanlarda ise kardeşlerine annelik yapma görevi evin en büyük kızı 12 yaşındaki Başak’a kalıyor. Aileden kalma harabe bir evde hayat mücadelesi veren 4 kardeşin yaşadıkları evde ise mobilya olmadığı için kardeşler yer yatağında uyuyor.
Bu koşullara rağmen 4 kardeşin tamamı okullarında da hep birincilikle üst sınıfa geçmiş durumda. 10 yaşında ki Ceren Kadirli’de derece yaparak okul birincisi oldu.
Sağlıksız bir ortamda yaşamlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerin işsiz babası Cumhur Gürsel Tokgöz ise, “çaresizim” diyor. Geçtiğimiz aylarda Kadirli Kaymakamlığınca aileye yardım yapılarak çatısı akan ev onarılmıştı. Ancak mobilyası, camı, olmayan duvarı dökülen ev için baba ve zor şartlarda hayat mücadelesi yürek burkan 4 kardeş hayırseverden yardım bekliyor.