Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için bu yıl dünya genelinde 9’ncusu düzenlenecek “Dünya Saati” eylemine Odunpazarı Belediyesi’de destek verecek.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Eskişehir ve Odunpazarı halkını 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30 ile 21.30 arasında ışıklarını bir saatliğine kapatmaya davet etti. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu kuruluşlarını, özel şirketleri ve bireyleri, ışıklarını birer saatliğine kapatmaya çağıran ve çevre konusundaki en büyük kitlesel hareketlerden olan “WWF Dünya Saati” eylemi hakkında bir açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dünya Ağaç Günü etkinlikleriyle doğanın, ağacın, suyun önemine dikkat çektiklerini söyledi.
Kuraklık, sel, aşırı sıcaklık gibi hava olayları, küresel ısınmanın ciddiyetini gözler önüne serdiğine dikkat çeken Kurt,
“Tüm canlıların karşı karşıya olduğu tehdidin artık herkes farkına varmalı. Mevcut yaşam tarzımız dünyanın sınırlarını zorluyor ve iklim değişikliği sorununun çözümünü zorlaştırıyor. Eskişehir halkı olarak, 28 Mart’ta bir saat boyunca ışıklarımızı kapatıp, hep birlikte çevre sorunlarına kayıtsız kalmadığımızı göstermeliyiz” diye konuştu.