Geçici hükümetin HDP’li bakanları Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, görevlerinden istifa etti.
HDP’den yapılan yazılı açıklamada, "Seçim hükümetinde yer alan bakanlarımız Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan görevlerinden istifa etti" denildi.
Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada istifa kararını Başbakan Davutoğlu'nun kabul ettiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında Avrupa Birligi Bakanı Sayın Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Sayın Müslüm Doğan Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Sayın Başbakan'a sunmuşlardır. Sayın Başbakan istifalaranı kabul etmiştir. Sayın Başbakan, anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle teşekkür etmiş ve hukumete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları oldugunu ifade etmiştir. İlgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacaktır."

İSTİFA GEREKÇESİ BASIN TOPLANTISINDA


Seçim kabinesine AB Bakanı olarak giren Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı olan Müslüm Doğan, istifa kararlarının gerekçesini saat 16:30'da basın toplantısı ile açıklayacaklar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'li iki bakanın istifasını kabul etti. Başbakan AB ve Kalkınma Bakanlıkları için görevlendirme yapacak.