AMASYA (AA) - Saraybosna Belediye Başkanı Nejat Aynacic ve çalışma arkadaşları, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok'u ziyaret etti.

Üçok, yaptığı konuşmada, Bosna Hersek ve Türkiye’nin dili farklı özü bir olan iki millet olduğunu söyledi.

Saraybosna Belediyesi ekibini ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Üçok, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek ile aramızda 500 yıllık bir tarih birlikteliği var. Aramızda dil birliğinden öteye de duygu birliği var. Her ne kadar aynı dili konuşmuyor olsak da gönül birliğimiz bizi birbirimize daha çok yakınlaştırıyor. Ülkeler zaten gereken sevgiyi, muhabbeti ve bağlılığı kurmuş, bize düşen de belediyeler arasındaki kardeşliği kurmaktır. Benim de en büyük arzum Nejat Bey’in söylediği gibi bağımsız güçlü bir Bosna Hersek’i Avrupa’nın ortasında görmektir."

Aynacıc ise Türkiye ye ve Türklere büyük bir sevgi ve saygı duyduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1992 ile 1995 seneleri arasında en büyük yardımı gördüğümüz insanlar sadece Türklerdi. Bize en kötü zamanımızda yardımcı oldular. Türk Devleti ne kadar güçlenirse Bosna ve Bosna’nın insanı da o kadar kendisini garantide ve güvende hissedecektir. İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmemizin çok büyük fayda getireceğine inanıyorum. Bu tür ziyaretler ve görüşmelerle hem Türkiye ile Bosna arasındaki kültürel, tarihsel, ekonomik ve finansal ilişkilerin de daha çok gelişeceğine inanıyorum. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Üçok, misafirlerine kısa bir ilçe gezintisi yaptırarak bölge hakkında bilgiler verdi.