Kepez Belediyesi, Varsak bölgesindeki Hamza Taş Bulvarı’nın ikinci kısmını açıyor.
Antalya kent merkezine kuzeyden yeni bir şehir girişi alternatifi sunan bulvar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün birinci döneminde inşa edilmişti. Varsak Süleyman Demirel Bulvarı ile Antalya-Burdur çevre yoluna çıkan Kirişçiler yolu arasında açılan yeni yola, meclis kararıyla 2008’de hayatını kaybeden eski Ak Parti İl Başkanı Hamza Taş’ın ismi verilmişti. Geçtiğimiz dönem bulvarın, Eski Varsak Belediye binası ile Çamlıca Mahallesi yolu kavşağına kadar olan bölümü hizmete açılmıştı.60 metre genişliğinde, 1700 metre uzunluğundaki birinci bölümün asfalt, kaldırım ve orta refüj çalışması da tamamlandı.
Kepez Belediyesi’nin bulvarın Çamlıca Mahallesi yolu kavşağı ile Kirişçiler Mahallesi yolu kavşağı arasındaki 2 bin 700 metrelik bölümünün açılması için ilgili kamu kurumlarıyla resmi yazışmaları gerçekleştirdiği, Fen İşleri Müdürlüğü’nün resmi prosedürlerin tamamlanmasından sonra bulvarın 40 metre genişliğindeki ikinci etabının yapımını önümüzdeki aylarda başlatacağı belirtildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni yolu, Çamlıca Mahallesi yol kavşağına kadar açmıştık. Bulvarın açılan 1700 metrelik bölümünün asfaltını da döktük. Yeni dönemde bulvarın, Çamlıca yolu kavşağı ile Kirişçiler yolu arasındaki 2. kısmını yapacağız. Böylece bulvarı, Antalya-Burdur çevre yoluna bağlamış olacağız. Hem Antalya yeni bir şehir girişi kazanacak hem de kuzeydeki mahallelerimizin kent merkezine ulaşımı kolaylaşacak“ dedi.