35 ülkeden 250 sporcunun katıldığı  2.  Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu Hasret Şahin, 27kg Bayanlarda tüm rakiplerini açık ara farkla yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Taekwondo Antrenörü ve Terme Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Özden, “Performansı ve mücadelesi ile final müsabakasını da çok rahat bir şekilde 13-1 gibi net bir skorla geçen Hasret böylelikle adını şampiyonluğa yazdırmasını bildi. Bu şampiyonluk aynı zaman’da kulübümüz ve Terme adına tarihi bir başarıdır. Hasret Terme’nin  ilk Avrupa Şampiyonu sporcusu oldu. Onu ve turnuvada yarışan diğer öğrencilerimizi yetiştirmek bana kısmet olduğu için çok sevinçli ve guruluyum. Spora ve sporcuya verdikleri destek için  Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt’a , GHSİM Şube Müdürümüz Sayın Süleyman Demirtaş’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Halil Seyrekli’ye, Türkiye Taekwondo Federasyon’u Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Taekwondo İl temsilcisi Sayın İbrahim Uzun hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

HEDEFİMDE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU VAR

Avrupa Şampiyonu Sporcu Hasret Şahin ise, “Hedefimde Milli Takıma girerek ülkemizi temsil etme hayali vardı. Çok şükür doğru ve planlı çalışma sonucunda Avrupa Şampiyonu olarak bu hedefimi tutturmuş oldum. Benim bu zamana gelmem de büyük emeği olan antrenörüm Murat Özden’e, Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübüne ve Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Terme Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Halil Seyrekli’de “Uzun soluklu ve sabır gerektiren Taekwondo sporu ile çocuklarımıza yeni bir pencere açan, hedef belirleyen Antrenörümüz Murat Özden , gecesini gündüzüne katarak çocuklarımızın hüznünü, sevincini, acısını, kazandıkları başarıların gururunu onlarla paylaşıyorum. Geçmiş yıllarda da önemli başarılar elde eden Kulübümüz Taekwondo branşında emin adımlarla yola devam ediyor. Terme gençlik hizmetleri ilçe müdürü olarak başarılı olan sporcumuzu Canı gönülden  tebrik eder, başarılarının devamını diliyorim. Tüm sporcularımızın Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.


SAMSUNSPORLUYUZ.COM